HTML

Művészeti Akciócsoport

Ódium, mint valaminek a kellemetlen következménye, átka. A lét ódiumaként létrejött kérdésfelvetések, válaszok jelennek meg itt. Nemcsak azok, melyeket e művészeti csoport mutat meg akcióival, hanem a jelen művészeti életében részt vevők akciói is. Időnként a múlt merész művészeinek, gondolkodóinak a tettei, gondolatai is.

Indavideó

Utolsó kommentek

Friss topikok

A véletlen mint ódium - újrateremtés

Ódium-art 2009.10.11. 10:17

A véletlen mint ódium - újrateremtés

A szerelem mint önélmény előadáson az Írók Boltjában
 
Debreceni tapasztalatainkból kiindulva, úgy gondoltuk, hogy az immár mítosszá nemesedett Szegecses figuráját újrateremtjük egy budapesti előadásunk alkalmával. Szerepét a kirakatokban látható események kommentálásában, az előadás sajátos értelmezési kísérleteiben, később a szereplők és a nézők Menza-i találkozásakor egy ártatlan, azonban színházi berkekben járatlan és faragatlan fiatalember folyamatos kommunikációs kísérleteiben határoztuk meg. A Menza étterem galériáján az előadás után kérdéseket lehetett feltenni az épp ott rendelő dr. Vizi János sexológus, pszichiáternek, kérésünkre ő nyitotta a sort, értelmezési segítséget kérve a szakembertől. Érdekes mód a budapesti előadáson, bár többen voltak, akik tudtak a debreceni esetről, senki nem gyanakodott generált történetre. A nézők helyre tették a fiút, kiküldték a mobilon üzengető, és mindenre rákérdező álrezonőrt. Sőt, mikor megbízottunk szerepét tovább játszotta, kiabálás kerekedett, s kiebrudalták a boltból. Az ÁlSzegecses természetesen nem hagyta magát, megpróbált ismét a figyelem középpontjába kerülni, nem sikerült. A szerepét hihetetlen természetességgel és hitelességgel játszó Nimród Lacit egész egyszerűen negligálták a nézők. A budapesti előadáson Szegecses ’megbukott’, nem jutott főszerephez és a nézőkkel történő találkozásunkkor meg sem említették ezt az incidenst.

Címkék: debrecen alternatív ágens írók boltja függetlenek éjszakája a szerelem mint önélmény xv. debreceni daszsz a véletlen mint ódium nimród laci

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://odiumart.blog.hu/api/trackback/id/tr751441972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jankás 2009.10.11. 14:10:15

Nagon jó ötlet. Sajnos nem láttam az előadást. Még hasonlít is kicsit a REALSzegecsesre!
süti beállítások módosítása