HTML

Művészeti Akciócsoport

Ódium, mint valaminek a kellemetlen következménye, átka. A lét ódiumaként létrejött kérdésfelvetések, válaszok jelennek meg itt. Nemcsak azok, melyeket e művészeti csoport mutat meg akcióival, hanem a jelen művészeti életében részt vevők akciói is. Időnként a múlt merész művészeinek, gondolkodóinak a tettei, gondolatai is.

Indavideó

Utolsó kommentek

Friss topikok

4. akció: A Kodály-módszer (előkészületben) - Édes rózsám

Ódium-art 2010.02.06. 19:38

Az Ágens és a Kodály-módszer előadásában a felvételen a Sumer is icumen in, azaz a Nyár kánon hallható, mely az első jegyzett kör-kánon. A tavaszt köszöntő közép-angol ill. Wessex nyelvjárásben íródott dal igazi európai sláger volt, ma is népszerű mind a ’cathedral scholl’, mind a ’magyar módszer’ oktatásban. Számos film betétdala. Ezt követi Bárdos: Régi táncdala, mely nemzetközi slágerünk, alapja egy reneszánsz ének, az Édes rózsám, szívem kedvese… Kórusfesztiválokon, versenyeken még ma is osztatlan sikert arat.

Címkék: kodály zoltán merlin színház ódium art ágens társulat szakács ildikó philipp györgy cser ádám bartek zsolt dezső sára bubnó márk ágens és a kodály módszer kortárs dráma fesztivál 4. akció bárdos lajos régi táncdal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://odiumart.blog.hu/api/trackback/id/tr971734808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása